Információk, érdekességek

Mi minden okozhat hasi problémákat?

2020. június 06.

Sokan jelentkeznek a hasi panaszokkal, mely mögött sok olyan dolog is állhat, amire nem gondolunk. A stressz által okozott gyomorfekélytől kezdve a felfázások miatt érzett bizonytalan alhasi panaszokig sok minden előfordulhat.  

Gyerekeknél gyakran találhatjuk, hogy nincs szerencsére semmi testi probléma, mégis fáj a hasuk. Előfordul, hogy a családban lévő konfliktusok,vagy az iskolában történtek hatására jelez a test. Ilyenkor az alkalmazott bélflóra javítók , fájdalomcsillapítók, fertőtlenítők hatástalannak bizonyulnak.

A hasi fájdalom sajnos súlyos problémát, daganatos betegséget is jelezhet.

Szerencsére ez ritkán fordul elő,sokkal gyakoribb, hogy a diszkomfort érzés, fájdalom mögött táplálék intolarencia áll. A leggyakoribb a laktóz intolerancia,de napjainkban egyre gyakrabban derül ki, hogy az illetőnek glutén intoleranciája van, ami felszívódási zavarokban, hasi puffadásban, fájdalomban jelentkezhet.

Nem mindenkinél egyforma a glutén intolerancia, ritkán van olyan formája, melynél még az is tüneteket okoz, ha az élelmiszer nyomokban tartalmaz glutént. Ilyenkor még az is problémát okozhat, ha az élelmiszert olyan környezetben állították elő, mely korábban tartalmazott glutént.
A glutén intolarencia gyakran okoz vas hiányt, mert a vas nem tud felszívódni a károsodott bél nyálkahártya miatt. A további glutén bevitele a páciens állapotát tovább ronthatja.

Az immunlógiai vizsgálatokkal csak egy töredéke mutatható ki a nem tolerálható élelmiszer.
Biorezonanciás állapotfelmérés során egyénre szabottan meg tudják állapítani, melyek azok az élelmiszerek, melyek terhelik a szervezetet, milyen vitaminok, nyomelemek hiányoznak a szervezetből. A vizsgálat fájdalommentes, egyszerű, általában 3 éves kortól gyerekeknél is elvégeztető. Sok páciens esetében egy más panasz miatt történt állapotfelmérés során derül ki, hogy az illető érzékeny bizonyos ételekre.

forrás: Harmonet.hu