Információk, érdekességek

MA-URI-val egy egészségesebb női létforma felé

2017. május 23.

A MA-URI női ága, a Mana Wahine arról szól, amiről mi európai nők a felgyorsult élettempónk közepette egyre gyakrabban elfelejtkezünk. Kapcsolódásról önmagunkhoz, a testünkhöz, a Holdhoz, a természetben rejlő női minőségekhez. Győrfi Zsófi MA-URI oktató, a hazai központ egyik megálmodója mesélt egy távoli világ most már nálunk is élő hagyományáról. 

-Mindig hatalmas élmény Új-Zélandra megérkezni. Az ottani női közösség nagyon támogató és az emberek általánosságban véve is sokkal közelebb élnek a természethez – kezd mesélni Zsófi. - A mindennapi használati tárgyaik elsősorban a praktikumot, a kényelmet és csak másodsorban az aktuális divatot tükrözik. A viseletük  a szabad mozgást, a szokásaik a szabad megnyilvánulásokat, a táncot, az éneket, az érintést támogatják. 
 
A MA-URI-t 23 évvel ezelőtt Hemi és Katja Fox hozta el Európába, azóta járja hódító útját és szerzi híveit. Maga a szó azt jelenti „korlátoktól mentes ember, ” vagy a “fehér fény gyermeke”. A MA-URI több ága alkot egy rendszert: a testmunka során az érintés csodájával kerülhetünk közelebbi kapcsolatba, ez a fizikai testen túl, érzelmi és mentális síkon is hat, míg a MA-URI tánc hatékony öngyógyító, önfejlesztő eszköz, támogat minden elengedési, megújulási, belső fejlődési folyamatot. Önmagunk és a világ tudatos megismerése felé vezet, erősíti a valódi jelenben létet.
-A MA-URI női ága, a Mana Wahine a női lét és a női minőségek mélyebb megélését támogatja a  táncok, a mozgásos meditációk és a különböző szertartások által. A csípő mozgatásával újra életre keltjük a testnek ezen a részén szunnyadó, blokkolt energiákat. A mellkast nyitó mozdulatokkal pedig a szeretet erejéről tanulunk  – mondja Zsófi. – Számomra a MA-URI egyik legnagyobb vonzereje az, hogy nem egy tőlünk időben elszigetelt, rögzült hagyományról beszélünk, hanem egy élő, velünk változó és napról napra fejlődő rendszerről. Szerintem csodás dolog, hogy ahogy az ember is, a MA-URI is képes időről-időre megújulni.
 
Győrfi Zsófival és MA-URI-val június 20-25 között az Everness Fesztiválon, Alsóörsön is találkozhattok.
forrás: Harmonet