Információk, érdekességek
Körte a köbön - készíts menüt körtével!
2019. szeptember 29.
Imádom a körtét! Ilyenkor ősszel több fajtája is érik, használd őket előételként, főételként vagy desszertként!
Előétel: Körtés camembert saláta
Hozzávalók: 2 db keményebb körte, 20 dkg camembert sajt, 1 fej jégsaláta, egy marék dió, kevés méz, borecet, olivaolaj
A salátát megmosom, csíkokra vágom, a körtét hámozom és kockákra aprítom fel. A sajtból is kockákat vágok, a diót pedig megpirítom. 3 ek. borecetet, 6 ek. olivaolajat és 1 ek. mézet alaposan összemixelem, a salátára és a körtére öntöm, összekeverem az egészet. Hozzáadom még a sajtkockákat és a darabosra vágott diót.
Frissen tálalom pirított bagettel vagy rozskenyérrel!
Főétel: Gyömbéres-körtés csirke
Hozzávalók: 2 csontos csirkemell, 5 puha körte (pl. érett vilmoskörte), só, gyömbér, méz, olivaolaj
A csirkemellett megmosom, enyhén besózom és félreteszem. A körtéket meghámozom, nagyobb szeletekre vágom. 2-2 ek. mézből és olivaolajból, egy mogyorónyi darabka frissen reszelt gyömbérből készítek egy pácot. Ezzel bekenem a húst és egy tűzáló tálba teszem. Mellépakolom a körtéket és lefedve 180 fokon 45 percig sütöm, majd fólia nélkül pirítom egy kicsit.
Salátát vagy illatos jázminrizst kínálok hozzá!
forrás: Harmonet.hu