Információk, érdekességek

Körte a köbön - készíts menüt körtével!

2019. szeptember 29.

Imádom a körtét! Ilyenkor ősszel több fajtája is érik, használd őket előételként, főételként vagy desszertként!  

Előétel: Körtés camembert saláta

Hozzávalók: 2 db keményebb körte, 20 dkg camembert sajt, 1 fej jégsaláta, egy marék dió, kevés méz, borecet, olivaolaj

A salátát megmosom, csíkokra vágom, a körtét hámozom és kockákra aprítom fel. A sajtból is kockákat vágok, a diót pedig megpirítom. 3 ek. borecetet, 6 ek. olivaolajat és 1 ek. mézet alaposan összemixelem, a salátára és a körtére öntöm, összekeverem az egészet. Hozzáadom még a sajtkockákat és a darabosra vágott diót.

Frissen tálalom pirított bagettel vagy rozskenyérrel!

Főétel: Gyömbéres-körtés csirke

Hozzávalók: 2 csontos  csirkemell, 5 puha körte (pl. érett vilmoskörte), só, gyömbér, méz, olivaolaj

A csirkemellett megmosom, enyhén besózom és félreteszem. A körtéket meghámozom, nagyobb szeletekre vágom. 2-2 ek. mézből és olivaolajból, egy mogyorónyi darabka frissen reszelt gyömbérből készítek egy pácot. Ezzel bekenem a húst és egy tűzáló tálba teszem. Mellépakolom a körtéket és lefedve 180 fokon 45 percig sütöm, majd fólia nélkül pirítom egy kicsit.

Salátát vagy illatos jázminrizst kínálok hozzá!

forrás: Harmonet.hu