Információk, érdekességek

Kaliforniai saláta

2020. március 24.

A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk és apró darabokra tépjük. A paradicsomot karikákra szeljük, a kaprot, a zöldpetrezselymet és a citromfüvet apróra vágjuk 

Hozzávalók:
fejes saláta 1 db
paradicsom 30 dkg
kapor 1 csomó
zöldpetrezselyem 1 cs.
citrom 1 db
Natúr Pannónia krémsajt 15 dkg
olívaolaj 5 cl
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 dl
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk és apró darabokra tépjük. A paradicsomot karikákra szeljük, a kaprot, a zöldpetrezselymet és a citromfüvet apróra vágjuk. Az egészet jól összekeverjük, megöntözzük citrom-lével és tálalásig a hűtőszekrényben hűtjük. Ezután elkészítjük a salátaöntetet. A Pannónia krémsajtot elkever-jük az olajjal, a lereszelt fok-hagymával, a finomra vágott vöröshagymával és a tejföllel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor a krémsajtos dresszinget nem öntjük rá a salátára, hanem külön tálban kínáljuk.

forrás: Harmonet.hu