Információk, érdekességek

Hullik a hajad? Lelki oka is van! - Felismerés és megoldás!

2019. január 18.

Hullámokban tör elő, periodikus, olykor csomókban, erősen hullik, máskor alig észrevehető. Egy betegséggé fokozódó állapot, amely azonban csak jót akar neked! Összhangban veled tökéletes tükör, visszajelzés testedtől.  

A hajhullás lelki okairól

Visszatérő problémáról beszélünk. Nehéz megmondani mi a normális, mert mindenkinek más e kérdéskörben a normális. Valaki szerint napi 40-60 hajszál elvesztése már sok, túl sok, mások a háromszorosát is normálisnak tartják. Egyesek az őszi falevélhulláskor elfogadhatónak tekintik, ha hullik a hajunk, a természettel összhangban élés jelének tartják, míg megint mások pedig azt mondják, az ember nem tölgyfa, hogy hullassa magát, nem is kutya, hogy szőrözzön.

A hajhullás korunk egyik bosszantó nehézsége. Régen is kegyvesztettség és betegség jele volt, de a mai hiú társadalomban valóban nagy nehézség. Főként a nőket zavarja ez igazán, mert a férfiak nagy része ma már kopaszon is elfogadhatóan néz ki.

A hajhullás kiváló jelzőlámpa a szervezet számára, annyira szem előtt van, hogy könnyedén üzen vele. Hátterében állhat ásványi anyag és vitaminhiány, erős stressz, depresszió, a fejbőr megfázása, góc a testben, fog és belső szervi problémák, de lehet lelki oka is. Különösen, ha úgy érezzük, nagy szükségünk van hajunkra, mert az a mi erőnk, energiánk, a mindenünk.

Őszi szálak?

A haj hullása nagyon sokszor azt jelképezi számunkra, hogy valamit el kéne engednünk, dobnunk, de nem merjük. A haj persze méregtelenítve a testet, eldobja magát tőlünk, megválik a bőrtől, hiszen nem óhajtja már a kényes múltat. A hajhullás mindamellett gyakran belső feszültségből fakad, meg kéne tenni valamit, és ha nem merjük, akkor ez letargiává válik. Mi magunk hullunk el, hiányzik belőlünk az energia, ezt is jelzi a haj. A fej ékszere egyébként erő és hatalom jelkép, és mint ilyen, mutatatja a behódolást, az erő és hatalom elvesztését, a függetlenség elvesztésétől való félelmeket.

Okok

Ha a haj hullik, mutatja, hogy mi magunk is elhullani vágyunk, vagy éppen küzdünk ellene, de hullunk így is. A legjobb, ha ezt megértjük, feltérképezzük, és mielőbb jó útra térünk. A hajhullás megállításához a testi ápoláson, rendbetételen és vitaminpótláson túl az alábbi lépések is szükségesek: 

  1. Egy hosszan elhúzódó döntéshelyzet azonnali tisztázása.
  2. A rettegések, félelmek feloldása, ha máshogy nem megy, az úgy még nem volt, hogy sehogy se lett volna mentalitással, de jobb, ha belső hitünkre hagyatkozunk.
  3. Az életenergiánk erősítése pozitív, szép élményekkel, emlékekkel, örömforrások keresése.
  4. Ha régóta meg akarunk válni valamitől, de nem megy, most határozzuk el magunkat.
  5. Ha letargikusnak érezzük magunkat, terápiázzuk magunkat, beszéljük meg magunkkal a helyzetet, szedjünk elegendő C-vitamint és együnk piros és sárga gyümölcsöket. Ha szükséges vonjunk be ebbe a folyamatba egy szakembert, aki átlendít a nagy akadályokon.

Regenerálás

Ha mindezeket képesek vagyunk életünkben létrehozni, akkor szinte biztos, hogy megállíthatjuk a hajhullásunkat. Ezek a lelki okok generálják ugyanis a testi okokat, a gócokat, a gyulladásokat, vagyis a "be vagyok gyulladva", "félek" témaköröket ezek a problémák izzítják be bennünk, hogy vedlünk, és meg akarunk válni múltunktól. Nagyon fontos, hogy ha szeretnénk más emberek lenni, akkor legyünk azok, tegyük meg! Ne féljünk változni vagy attól, hogy ezután ki fog szeretni és ki nem. Az igazi barátok elfogadják az embert úgy, ahogy van, az igazi barátok ahhoz a belső maghoz kapcsolódnak az emberben, aki nem változik meg soha!

forrás: Harmonet