Információk, érdekességek

Fűszerrel szórt karaj

2017. október 02.

Egyszerűen elkészíthető finomság, a fűszerek miatt nem lesz egyhangú soha!  

 

Hozzávalók: 1 kiló csontozot karaj egyben, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kakukkfű, rozmaring, olaj

A húst megmosom, megtörölgetem és kb. 1 cm-enként bevágom de nem teljesen az aljáig. A fokhagymát megpucolom, összezúzom, 1 dl olajba keverem, ízesítem még a fűszerekkel. Ezzel a keverékkel megkenegetem a húst kívül és a mélyedésekben is. Egy madzaggal összekötöm úgy hogy a szeletek összeérjenek. A tetejét is meglocsolom a fűszeres olajjal, 1 dl vizet aláöntök és fóliával letakarva 180 fokos sütőbe teszem. 1 órán keresztül sütöm, ezután leveszem a fóliát és a tetejét megpirítom. 

Melegen és hidegen is kiváló, bármilyen körettel fogyasztható!

forrás: Harmonet