Információk, érdekességek
Fahéjas-almás palacsinta
2020. január 12.
Ez a finomság a hagyományos almás palacsinta és az amerikai pancake házasításából született. Finom reggelire, uzsonnára való vagy akár egy tartalmas leves után második fogásnak.
Hozzávalók:
2 tojás
2 dl tej
2 dl ásványvíz
2 ek. cukor
liszt
fél cs. sütőpor
2-3 ek. olaj
1 nagy alma
ízlés szerint fahéj
Elkészítése
A tojást kikevertem a cukorral, hozzáadtam a tejet és a vizet, valamint annyi lisztet, hogy a szokásos palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen. Beleöntöttem az olajat és a reszelt almát, ízesítettem fahéjjal. 10 perc pihenés után teflon serpenyőben kevés olajjal megkenve sütöttem ki a tésztát.
Ízlés szerint alakítható a vastagsága! Nálunk fél merőkanálnyi adagok kerültek a serpenyőbe.
Ebből az adagból 8-10 nagyobb palacsinta készült.
forrás: Harmonet.hu