Információk, érdekességek

Cukkini fasírt nyersen

2018. augusztus 16.

kép: lenartgitta.huA nyár slágere a cukkini, aminek ezerféle feldolgozási lehetősége van. Lénárt Gitta nyers cukkini fasírt receptje igaz egy a sok közül, de az egyik legfincsibb és legegészségesebb. Főleg, ha egy nagy tál salátával fogyasztod!  

Hozzávalók: (8 fasírt lesz belőle, ez elég 2 személyre)

2 csészényi reszelt cukkíni

1 kanál őrölt sárga lenmag
2 kanál őrölt tökmag
2 gerezd fokhagyma szétnyomva
pár szál petrezselyem apróra vágva
őrölt bors

kép: lenartgitta.hu

Nagylyukú reszelőn lereszeljük a cukkínit és besózzuk. Egy óra után alaposan kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. A sárga lenmag helyettesíthető utifűmag héjjal, talán még az íze is jobb lesz vele.

Kis pogácsákat formázunk, meghempergetjük őket őrölt tökmagban, és 1-2 órát szárítjuk aszalógépben, vagy sütő legalacsonyabb fokozatán.
Nem kell teljesen kiszárítani, akkor jó, ha kívül már száraz, de belül még nedves.

Friss zöldségekkel tálalva a legjobb! Isteni ízharmónia pl. lila hagyma - paradicsom - spenót kombóval!

Tipp: Jól nyomkodjuk ki belőle a sós lét, mert különben túl sós marad! Minél szárazabb a massza, annál hamarabb készen van az aszalás!

forrás: Harmonet