Információk, érdekességek
Citromos penne
2019. március 28.
A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Utána jön a csavar.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg penne vagy más, rövid csőtészta
2 citrom
6 dkg parmezán sajt
3-4 evőkanál tejszín
5 dkg vaj
só
frissen őrölt bors
A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Közben a megmosott citromot megtöröljük, majd a héját lereszeljük. A parmezánt legyaluljuk. A vajat lábosban felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejszínt. Sóval, borssal, reszelt citromhéjjal, és néhány csepp citromlével ízesítjük, majd összeforraljuk.
A lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a mártással és a parmezánforgácsokkal.
Fél óra alatt elkészül.
Javasolt ital hozzá: friss, gyümölcsillatú fehérbor