Információk, érdekességek

Az imáról és a meditációról

2016. december 27.

És egyéb gondolati-érzelmi tisztító-teremtő technikákról a traumatérkép szemszögéből. A gondolati és érzelmi tisztító/teremtő technikák, mint például az ima vagy a meditáció, azért annyira fontosak az egyén és a közösségek életében, az egyén vagy az egyének közössége szerves része a különböző rendszerek nagy egységének.

Mivel tudjuk, hogy szerves és folytonos kölcsönhatásban élünk a minket körülvevő összes létezővel, ezért egyrészt határtalanok a lehetőségeink, másrészt viszont határtalan a korlátaink száma is mind egyéni mind közösségi szinten, hála az égnek!

Ezen rendszerekbe való ki és belépéshez, átjáráshoz nyújtanak komoly segítséget az olyan tisztító-teremtő technikák, mint az ima, a meditáció, a testedzés (aminek meditatív formája a jóga), vagy a főleg a természetben végzett fizikai munka.

Miért is kerülnek ide a testtel kapcsolatos technikák?
Egyértelműen azért, mert a sejtjeinkben (testünkben) végtelen mennyiségű (mindannyiunknál sajátosan az egyénre jellemző) őseinktől öröklött és szerzett információ van tárolva, és azokat különböző hatások (külső és belső) állandóan aktiválják.

 

Mivel az információáramlás folytonos és impulzus alapú, a különböző szervezettségek (gondolati, érzelmi, fizikai, egyéni, közösségi, faji, vagy épp természeti jelenségek, stb...) értelmezési tartománya, az események, jelenségek megismerhetetlenségi faktora miatt sűrűn igénybe veszi az érzékelésen túli és sejtszintű észlelés tudását, ismereteit.

(A következő közismertebb mondásokba gondoljunk bele a könnyebb megértés érdekében: "Az vagy, amit megeszel", "Annyi ember vagy, ahány nyelven beszélsz", Annyi életed van, ahány könyvet olvastál", stb...)


Az egyén belső rendszere számára viszont teljesen világos a képlet:
A túlélésért folytatott küzdelemben (ami legalább annyira belső küzdelem is, mint "külső" megnyilvánulásai) több fronton megy a harc, vagy inkább zajlik az élet. Ám ezek közül a frontok közül is mindig kiemelkedik az aktuális egy vagy kettő, amit a személyes szerzett és öröklött minták határoznak meg, és ennek az egynek vagy kettőnek kell segítő, támogató módon alárendelődjön a többi. 

Ha ez nem így történik, a külső (anyagi) és belső (gondolati-érzelmi) konfliktusok feloldhatatlanná válnak és összeomlással fenyegetik a teljes személyi rendszert szétgyűrűzve aztán azokba a nagyobb rendszerekbe, aminek az egyén része.

Ezek azok az öröklött és szerzett harcaink amik egészséges változás, változtatás,átalakulás, tisztulás híján nem tudnak gyakorlati eredményt produkálni az érzékelésen túli tartományok (ima, meditáció, stb...) tudásának alkalmazása híján.

Tehát ilyenkor érkeznek azok a "sugallatok" ötletek, amikor az egyén és a közössége felfedezi az ima, a meditáció vagy a fizikai erőfeszítés áldásos hatásait. És ehhez segít hozzá az is, ha Életünk Könyvét végre hajlandóak vagyunk jól, azaz életet igenlő módon olvasni.

http://traumaterkep.com

forrás: Harmonet