Információk, érdekességek

A szépségápolás csodafegyvere: az olívabogyó

2019. november 11.

Fotó: 123rf.comA mediterrán vidékeken az októbertől februárig tartó időszak az olívabogyók betakarításának ideje. Az ott élők számára az élet minden területén nagy fontossággal bír ez az ízletes növény.

Az olíva nem csak ételként szolgálhatja az egészséges életet, a szépségápolásban is csodafegyver volt már az ókorban is. Görögországban, Mezopotámiában és Egyiptomban is ódákat zengtek a csodás növény és a belőle sajtolt olaj emberi testre gyakorolt hatásairól. Az olíva valóban sokrétűen használható az egészség fenntartásában: szabályozza a koleszterinszintet, támogatja a csontok egészségét és az emésztőrendszer működését. Emellett javítja a látást, gyulladásgátló és antioxidáns hatású.

De kiválóan használható a szépségiparban is, hiszen jótékony hatást gyakorol a bőrre és a hajra is. Nem véletlen, hogy a sztárvilágban is sokan esküsznek az olívaolajra vagy az abból készült natúrkozmetikumokra. Az olíva jótékony hatásai már kész termékek formájában is elérhetők. Ezek a termékek extraszűz olívaolajat tartalmaznak, melynek hatóanyag-tartalma lényegesen magasabb, mint az egyéb olívaolajoké, a biotermesztésnek köszönhető tisztaság pedig tovább növeli hatékonyságát. Ez az előállítás sajátosságai miatt van így, hiszen az extraszűz olajat egyszerű sajtolással nyerik a friss bogyókból, vagyis semmilyen más eljáráson nem megy keresztül.

forrás: Bébik.hu