Információk, érdekességek

A holdciklusok és a teremtési fázisok

2019. március 30.

A kauzális dimenzióban nincs idő és tér, de hozzánk időciklusokra és térszeletekre felosztva érkezik. Hogy mi?  

A metafizikai magyarázat a holdciklusok tulajdonképpeni értelmére a következő: ezek csak megtestesítenek az ember által észlelt és ismert fizikai és a pszichikai (természeti) jelenségeknél (árapály, emberek és kutyák-farkasfélék lelki és szellemi világának a feszültsége, megzavarodása, növények növekedése, virágok nyílása, stb.) sokkal magasabb rendű, erősebb és egyetemesebb hatású, az ősteremtés gyökerénél levő mozzanatokat.

A Naprendszer és a földi világ a teremtés mintájára és a teremtés eredeti funkciója szerint épül fel, ezért a Hold is, - a földre gyakorolt gravitációs ereje majdhogynem mellékes mindemellett: - ezt szolgálja és ezt, a kauzális dimenzióban létejövő teremtési célt, reneltetést és rendet testesíti - jeleníti meg a földi élet és az itt kifejlett lények számára. Persze, a kauzális dimenzióban nincs idő és tér, de hozzánk időciklusokra és térszeletekre felosztva érkezik. Hogy mi?

A holdtölte a Jang energiák túlsúlyos - in extremis - kiáramlását jelenti, viccesen fogalmazva isteni sperma-kilövelés történik (Ezért érzékenyek rá és vagy nem tudnak aludni, vagy megzavarodnak és depik lesznek az éberség nélküli, Rák - Hold karmával rendelkező személyek, mivel elönti a létet a megtermékenyítés ősszelleme), a holdfogyatkozás a Jin energiák növekedett (maximális) kiáramlását.

Ez is gondot okoz, azoknál a, szintén Rák - Hold karmával rendelkező személyeknél, akik magzat-foganási, megtermékenyülési problémákkal küzdenek. Holdtöltekor kvantum-szerűen áramlanak a létben (és a földön) az átvilágító - és minden szinten: spirituális, mentális - gondolati, asztrális - pszichikai és fizikai szinteken is mindent (és mindenkit) megtermékenyítő Fény-energiák, Holdfogyatkozáskor a befogadást, a megtermékenyülést, az odaadást jelentő Szeretet energiák (ugyancsak minden dimenzió szinten)

Ha bárki is, ezekkel az Isteni erő-hullámokkal - áramlásokkal szembe szegül, ahelyett, hogy ezekkel együttműködve - kollaborálva, a hatás-visszahatás törvénye szerint, ő, vagy az utódai hoszzú távon majd viselik az Isteni erőkkel való szembeszegülés következményeit. 

Az empirikus megfigyeléseken alapuló népi mágikus hit és az asztrológiai tudomány és bölcsesség, miszerint bizonyos fázisokban kinyilvánított vágyak megfogannak - beválnak, és materializálódnak, illetve, hogy mikor milyen gyógynövényt kerll leszedni - begyűjteni és mikor mit lehet gyógyítani és mit nem (mikor ajánlatos és mikor életveszélyes műtéteket végezni), már csak a "kisülési" jelenségek megfigyelésére alapozódnak. 

De a lényeg úgy is az, hogy az egyetemes teremtőerőkkel és törvényekkel való együttműködési képesség és készség erősítése és az ellenszegülések, elhárítások és elzárkózások megszüntetése a célja a fázisok ismeretének (Az ősanyák ellenszegülése következtében keletkező karmikus hatások megfigyelési lehetőségének), és nem az, hogy a termékenységi periódusok idején áramló energiákat mágikus praktikák segítségével a hasznunkra befogjuk, holmi anyagi előnyökhöz való jutás érdekében, amiért például a klasszikus asztrológia fontosnak találta a holdciklusok megfigyelését és a következmények értelmezését - előrevetítését (jóslását).

forrás: Harmonet