Információk, érdekességek

Mit üzen a kávéd? Ébredj egy titkos üzenetre!

2024. április 27.

Képforrás: HarmonetJó játék, ha a reggeli kapucsínót, tejhabos kávét vagy lattét fogyasztva meglesed, milyen üzenetet súg neked! Meditácónak is beillő pillanatok, amik megédesítik az ébredést. Minden munkába menős, borongós vagy rosszhangulatú reggelen egy kis titok lehet a csészédben. Tanuld meg ezt a játékot!  

Akár a munkatársnőkkel a szünetekben, a kávézóban a barátokkal, barátnőkkel, vagy egy-egy nehezebb reggelen is játszhatsz ezzel az asszociációs játékkal! 

Egyszerű!
Úgy indul, hogy idd meg a kávédat, lehetőleg valami üveg, vagy hasonló textúrájú csészéből, aminek a falán le tud tapadni a habja. Ettől a legtöbben már eleve jobb kedvre derülünk, de nem kell itt megállni!

Az ősi perzsa / arab kávézacc jóslás mintájára folytathatod a kávé élvezetét egy kis jóslás-játékkal. Nézd meg a csésze falára tapadt habot és keress benne formákat. Ha megnézed a képet, látod-e benne a habok ölelte boci fejeket? Ennek mintájára a hab, vagy a hab által bezárt terület is lehet jelkép, szimbólum, üzenet. 

ÁLLJ! Ne gondold túl! Nem kell tökéletes cicának vagy angyalkának lennie, elég, ha egy kicsit hasonlít! Forgasd a poharat és nézd meg, hogy mit tudsz felfedezni a falán, aztán pedig indulhat az asszociációs játék! 

Hét kérdés, amit feltehetsz a szimbólumokkal kapcsolatban:

  1. Jó, vagy rossz érzést kelt benned az a dolog amit észrevettél? 
  2. Van neked, vagy a környezetedben ilyesmi? 
  3. Valós, vagy kitalált dolog? 
  4. Látsz esetleg valamilyen jelenetet, amiben történés van, vagy egy kompozíciót több alakkal? Írd le a sztorit, nézd meg, hogy szól rólad! 
  5. A jelképeket megnézheted jelkép szótárak segítségével is - hátha van valamilyen titkos, misztikus üzenetük. 
  6. Ha naponta játszol ilyet, vajon vannak-e ismétlődő szimbólumok? Ezekre különösen figyelj! 
  7. NE VEDD TÚL KOMOLYAN! - Ne legyél a kávéd "jóslataitól" függő, ez mindig egy vidám, jópofa játék, de ne határozza meg a cselekedeteidet! 

Ha lefotózod a kávédat, és felrakod kommentbe Facebook oldalunkra, megnézhetjük együtt, vajon mit látunk a tiédben? Induljon a közös játék!

forrás: Harmonet.hu