Információk, érdekességek

9 növény, ami pozitív légkört teremt az otthonodban

2017. szeptember 19.

Azt mindannyian tudjuk, hogy növények nélkül nem létezhetnénk, hiszen ők biztosítják számunkra az életünkhöz elengedhetetlen oxigént. Otthonunkban azonban nem csak szervezetünkre vannak jó hatással, de mindennapi hangulatunk is pozitívan változhat a növények jelenléte által.  

 

1. Vitorlavirág (Béke liliom)

Ahogyan a neve is sugallja, megvédi otthonunkat a negatív energiáktól, valamint békességet és harmóniát teremt a lakásban. Nem igényel sok gondozást, ráadásul az árnyékos helyeken is kifejezetten jól érzi magát. A mitológiákban több alkalommal is feltűnik ez a növény, mint a ház védelmező tündérének a virága.
 
2. Jázmin
Jellegzetes illata már akkor érezhető, amikor belépünk a lakás ajtaján. A fiatal házaspárok legkedveltebb otthoni növénye, ugyanis mindamellett, hogy fenntartja a békét és a harmóniát, elősegíti az egészséges és romantikus kapcsolatot, főleg a szexualitást.
 
3. Rozmaring
Leginkább a konyhában találkozhatunk vele, ugyanis remek fűszernövény. De azt már sokkal kevesebben tudják, hogy azért is érdemes nevelgetni, mert folyamatosan tisztítja a levegőt a lakásban, mint egy elszívó berendezés. Szó szerint magába szívja a levegőbe jutott mérgező anyagokat, amik mondjuk felmosáskor jutnak a vegyszerekkel a levegőbe, ráadásul még a stresszt is képes csökkenteni.
4. Bambusz
A Feng Shui szerelmeseinek nem kell bemutatni ezt a növényt, ugyanis bizonyára az ő otthonukban fellelhető ez a növény. Bárhol jól érzi magát és nem igényel túl sok gondoskodást. Viszont amelyik lakásban ott a bambusz, azok a tulajdonosok számíthatnak az anyagi bőségre, a jólétre és a harmóniára is, mert a bambusz erről gondoskodik.
 
5. Szobai futóka
Talán a legnépszerűbb szobai növény, ami a legtöbb lakásban megtalálható. Pontosan azért tett ekkora hírnévre, mert a hazai babonák szerint ez a növény, ha jelen van a lakásban, akkor a ház lakóit gazdagsággal és anyagi jóléttel ajándékozza meg. Ez aztán megjelent a Feng Shuiban is és ezáltal már az egész világ abban a hitben él, hogy ilyen növény kell otthonra, mert akkor biztossá válik a jólét is.
 

 
6. Orchidea
Édes illatának köszönhetően a lakásban élők hangulata mindig egy magas szinten és jó kedvvel fog telni napközben ennek a virágnak köszönhetően. A hálószobában tartva pedig nyugodt alvást biztosít, ugyanis éjszaka képes intenzíven kibocsájtani magából a tiszta és friss oxigént, ami a szervezetünkre rendkívül pozitív hatással van.
 
7. Aloe Vera
Ez a növény nem csak a varázslatos gyógyító erejéről ismert, hanem arról is, hogy a környezetében lévő embereket pozitív energiával lengi körül. Nem hiába nevezték már az ókorban is az istenek ajándékának.
 
8. Zsálya
Szintén kedvelt növény az alacsony igényei miatt. Ezenkívül köztudott hatása, hogy feloldja a lakásban megjelenő negatív energiákat és helyébe pozitív körülményeket varázsol. 
 
9. Areca pálma
A legnépszerűbb otthoni pálmafajta a szobanövények közül, ami nem csak szép, de folyamatosan tisztítja is a levegőt. 
forrás: Harmonet