Információk, érdekességek

5 lépés az otthoni wellness-élmény megteremtéséhez

2022. június 01.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A pihenés rendkívüli módon háttérbe szorul az életünkben: reggel elmegyünk dolgozni, utazunk, edzünk, hazaérünk, főzünk, tanulunk a gyerekekkel, ágyba tesszük őket, és mindeközben nincs időnk saját magunkra. Emiatt is nagyon fontos, hogy hagyjuk saját magunkat is feltöltődni egy olyan program során, amikor nem csinálunk különösebben semmit és nem gondolunk semmire. De hogy kell ,,csak úgy lenni"? Hogyan élhetjük át a wellness-élményt saját otthonunkban?  

Wellness otthon – Miért is?

Az otthoni wellnesshez nem kell különösebb apropó: ha fáradtak vagyunk, vagy kikapcsolódnánk, bátran élvezhetjük otthonunkban a wellness nyújtotta kényelmet és luxust. Ehhez első lépésként találjunk magunkra két-három órát, amikor semmi mással nem vagyunk elfoglalva, csakis saját magunkkal! A választott időtöltés rajtunk áll: ha egy fürdő az, ami igazán pihentet, válasszuk azt, de ha két-három óra folyamatos olvasásra vágyunk, netán egy borkóstolót szerveznénk magunknak és párunknak, erre találjuk meg az időt és a helyet. A lényeg az, hogy ez a pár óra örömteli legyen, és töltsön fel!

5 tipp a tökéletes otthoni wellness-élményhez

A kérdés valójában az, hogy nekünk mit jelent a wellness, és hogy ebből otthoni körülmények közt mit tudunk megvalósítani. De természetesen vannak alapfelszerelések, amelyek nélkül nem wellness a wellness!

Gyertyafénnyel a romantikáért

A gyertyafény végigkíséri az életünket: ott van a templomokban a keresztelőkön, az esküvőkön és a születésnapi tortákon is. Miért pont a szabadidőnkben ne gyújtanánk gyertyákat? A lámpa erős, rideg fénye megnehezíti az elalvást, de ha gyertyát gyújtunk, nemcsak a pihenést segíthetjük elő, hanem a könnyebb alvást is. Meggyújthatjuk az ágy körül, vagy a kádban, ahol éppen vagyunk, a lényeg csak annyi, hogy ne aludjunk el úgy, hogy égve hagyjuk fényes barátainkat. Kiváló páros program: a gyertyafényben való beszélgetés legyen az kádban, vagy a lakás bármely pontján, rendkívül mély tud lenni, amire ritkán van idő a mindennapokban.

Jóleső masszázs

A masszázs éltető hatásai jól ismertek: azon túl, hogy rendbe teszi hátunkat vagy akár az egész testünket, lelkünknek is fontos táplálék. Végre valaki velünk foglalkozik, és nincs más dolgunk, csak feküdni, és élvezni, ahogy letapadt izmaink újra életre kelnek! Sokszor nem is a profi masszázs a lényeg, hanem a törődés, így ha párunkkal töltjük a masszázsra szánt időt, lélekben is feltöltődhetünk. De ez azért egyedül sem lehetetlen! Ebben az esetben házhoz hívhatjuk a szakembert, így még az sem töri meg a wellness-idillt, hogy el kellett mennünk otthonról.

Illatgyertyákkal a kikapcsolódásért

Az illatgyertya legyen szó akár olvasásról, akár kádban való lazításról, segíti az ellazulást és akár az elalvást is. Ha minden egyes nap kádban fürdünk, egy wellness-napon akkor is hasznos lehet az illatgyertya, mert általa teljesen máshol érezhetjük magunkat. Nem gondolná az ember, hogy mennyit számít egy másik illat, de egy szimpatikus aromával mindenképpen érdemes tenni egy próbát!

Pakolj, de ne a lakásban!

Egy kellemes arcpakolás is lehet a wellness-rutin része. Ha nincs más otthon, csak kígyóuborka, az is tökéletes hidratálásra és a szem alatti táskák összehúzására, de ha egy ráérős maszkot kenünk magunkra, és közben csokit majszolva a kedvenc sorozatunkat nézzük, az is felér egy valódi wellness-élménnyel!

Mert enni is kell!

Ahhoz, hogy igazán jól teljen a feltöltődésre szánt pár óra, az evést és az ivást se hagyjuk ki a programból! Akár étteremből is rendelhetünk, de párunkkal együtt is elkészíthetjük a menüt. Az igazán jó estéhez pedig bor is dukál! Érdemes előtte tartani egy borkóstolót, hogy pontosan tudjuk, milyen nedű illik az adott tésztához vagy húsféléhez. A gasztronómiai élmény után következhet a wellness további része!

Ajándéknak sem utolsó!

Egy otthoni pihenés kiváló ajándék lehet! Nem is kell hozzá alkalom, elég ha a semmiből forró fürdővel, gyertyákkal és egy üveg borral várjuk haza kedvesünket! Figyeljünk oda, hogy olyan programmal készüljünk, amit szeret, és olyan illóolajokat használjunk, amiknek nem tud ellenállni! Egy ilyen estével teljesen új lendületet kaphat egy egyszerű hétköznap.
 
A wellness-t ugyan automatikusan szállodához köti az ember, apró beruházásokkal mi is megteremthetjük magunknak a saját rekreációs központunkat. ,,Mindenütt jó, de a legjobb otthon” – tartja a mondás, és a wellnesszel sincs ez másképp!
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu