Információk, érdekességek

5 filmtipp nőnapra - világ a nők szemszögéből

2020. március 08.

Kivételes nők és hétköznapi hősk, szerelmek és gyermekek. Nőnap alkalmából nézzük egy kicsit a világot a nők szemszögéből.

Egy hét Marilynnel – Szexszimbólum, aki megváltoztatta a nőkről alkotott képet

Valós történet alapján dolgozza fel a film Marilyn Monroe életének egy hetét. A herceg és a színésznő című produkcióban Marilyn Monroe együtt játszott a brit színészlegendával, Sir Laurence Olivierrel. Férjével, a híres drámaíróval Frank Millerrel ekkor járt először a öreg kontinensen. Sir Laurence Olivier asszisztense, Colin Clark 40 éven át őrizte a titkot, amivel élete első forgatásán találkozott.

A segítség – Jogegyenlőség, ami a konyhában, gyerekszobában és a családok legintimebb terében kezdődik

Legjobb mellékszereplőként Oscar-díjat kapot Octavia Spencer, Minny megformálója. Előkelő déli családok és fekete bejárónőik. – a bejárónők ismerik a család legféltettebb titkait, nevelik a fehér gyermekeket, hosszú órákat töltenek a házimunkákkal. Hogyan tud egy kisemmizett, lealacsonyított szolgáló forradalmi változásokat elindítani? A kulcs a szeretet és a gondoskodás.

A Vaslady - Határozott és erélyes nő gatyába rázza Nagy-Britanniát

Minden idők leghosszabban szolgáló miniszterelnöknője, Margaret Tatcher életét mutatja be a film. Hogyan tud egy ambiciózus lány betörni a férfiak világába, hogyan tud politikai vezető szerephez jutni? Hogyan lehet a nőként választásokat nyerni egy konzervatív társadalomban? S vajon megérte-e? Meryl Streep a film főszerepéért Oscar-díjat kapott.

A legszebb dolog

Szerelemből család. A gyermek érkezése tényleg a legszebb dolog, ugyanakkor számos változást hoz magával. Humorosan, kedvesen, egyáltalán nem rózsaszín giccsben mutatja be egy pár életének legfontosabb történetét: a gyermek születését, és az anyává, apává való érés lépcsőfokait.

forrás: Patika Magazin