Információk, érdekességek

3 recept a meghűlés kezelésére - Az első napokban még elcsípheted a náthát!

2019. november 18.

Ősi recept a forró húsleves és a finom, cukros fekete tea. Ez azonban betegség utáni lábadozást segítő receptekből való. Valami egészen másra van szükséged, egy sokkszerű, visszaperdítő behatásra, a meghűlés kezelésére. Ha az első napokban észreveszed, és elcsíped, így kezeld! Ekkor még van visszaút az orrfújástól és köhögéstől!  

A legfontosabb megérteni, hogy nem az egy liter, a nagy kondér és dézsa hatásokon van a hangsúly, és nem is feltétlenül az alkoholon, noha az kiváló fertőtlenítő. Vannak fűszerkombinációk, vannak olyan párosítások, amik elcsíphetik a náthát, vagyis amik megelőzhetik egy bakteriális fertőzés kialakulását, és a vírust is visszaszorítják. Ez azért fontos, mert azzal az egy nappal, amíg időt nyersz, szervezeted kezdetben még megerősödhet és felléphet a meghűléses megbetegedések ellen.

Nyerj időt, alkalmazd ezeket a recepteket!

1. Rumos kávé
Az egyik legfontosabb recept a rumos kávé. Nyilván csak felnőtteknek adható, azonban nekik hatékony megoldás lehet. Lényege, hogy a kávét fel kell gőzölni, és feketén kell tálalni! Egy kis csésze feketekávéhoz 3-5 cl rumot kell készíteni. Amikor valóban tűzforró a kávé, rummal érdemes felönteni. Lehetőleg 2 kanál cukornál többet ne tegyünk bele, a cukor ne fojtsa le a rum hatását! Ezt forrón, de már nyelhető melegen kell meginni. Felgőzöli a szervezetet. Ezután érdemes sálban, meleg ruhában ücsörögni, pihenni, de még nem aludni! Az első napon elkapva a megfázást, 90%-os sikert biztosít, csak komoly fertőzésekkel szemben tehetetlen.

2. Forralt bor - Ősi recept, de nem árt megfázásra hatékony módon készíteni
Ennek alapja, hogy nem lőréből, vagy holmi kevésbé minőségi borból, hanem valóban minőségi termékből kell készíteni, jó a házi bor is! Mindenképp vöröset válassz, mert most nem az ízharmónia miatt főzöl, hanem gyógyereje végett. Egyedül a vörösbornak kellően nagy a gyümölcs- és vastartalma. A forralt bort megfázás esetén, kevés cukorral készítsd, mert az is leterheli a szervezetet, ha bírod az ízét, mézet is használhatsz helyette. Igyekezz valóban forrón fogyasztani. Megfázáskor csökkentsd az átlagoshoz képest a szegfűszeg mennyiségét, viszont kétszerezd meg a belefőzendő egész fahéjat! Ennek illóolaj tartalma ugyanis a te legjobb barátod, ha elcsíp a nátha. 

1 üveg vörösborhoz
3 evk. cukor, vagy méz
2 evk. egész fahéj/4 rúd
1/2 evk. szegfűszeg
akár 1 egész citrom 

Ha kuriózumot szeretnél, főzhetsz bele szilvát!
Nem bólé, ezért ne roséból, ne fehérborból készítsd, és serkentőket, pl. fekete teát se áztass bele! Forrón fogyasztandó.

3. Gyümölcsöskert
Gyümölcssaláta az igazán hatékony. Természetesen ne fagyasztott, vagy konzerv gyümölcsből készítsd! Ennek nagy előnye, hogy gyermekek is fogyaszthatják, és nagyon finom! Fontos, hogy pár órát álljon maximum a gyümölcsös remek, mert másnapra már veszít vitamintartalmából!

Egy kiváló recept
3 szem őszibarackhoz
2 alma
2 körte vagy vajkörte
6-7 szem nagyobb szilva
1-1 kicsike fürt vagy fél fürt kék-zöld szőlő
3 evk. méz
Kevés őrölt fahéjpor
1 citrom leve 

Igazi őszi idénysaláta. A szőlő kivételével mindent mossunk, hámozzunk és vagdaljunk apróra. A szőlőt megmosva szemenként, vagy maximum félbe vágva tegyük a salátába. Végül egy egész citrom levével locsoljuk meg, és 3 evk. mézzel ízesítsük. Igazi vitaminbomba, megéri!
forrás: Harmonet.hu