Információk, érdekességek

Természetes megoldások vágyfokozásra

2023. március 16.

Dr. Szuromi András szülész-nőgyógyász, homeopata szakorvos elárulta, a szervezetünk mely területeit kell egyensúlyba hozni, hogy szerelmi életünk harmonikussá váljon, és hogyan lehet természetes módszerekkel feltüzelni a vágyat.

Fotó: iStockA libidó fokozása, a vágykeltés már a füves asszonyok és szerelmi varázslók kínálatában is előkelő helyen szerepelt. Az ősi egyiptomiak még a krokodil péniszéből is hajlandók voltak enni, hogy felpörgessék szexuális kedvüket. Dr. Szuromi András állítja, ennél egyszerűbb megoldások is léteznek ma már a libidó növelésére.

Hormonok szerepe

Hormonjaink közül az oxitocin és a tesztoszteron a nemi vágy két fő karmestere. Az oxitocint szerelemhormonnak is nevezik, amelynek a kötődés elősegítésében van óriási szerepe. Ez az ősi hormon nélkülözhetetlen mindkét nemnél a társas kapcsolatok és a bizalom kialakulásához.

A pornó veszélyes

A nemi vágy természetes ösztön, de az embert nem csak fizikai teste és hormonjai, hanem lelki és szellemi folyamatok is mozgatják. A szellemi és érzelmi oldal szempontjából például fontos a pornó kerülése. A pornó nem a valóság, viszont az intenzív vizuális stimulus miatt a „fogyasztó” a való életet gyakran már nem érzékeli elegendőnek.

Ösztrogénből is készül homeopátiás szer

Hölgyeknél a másik nem iránti érdeklődés a peteérés időszakában a legintenzívebb, amikor az ösztrogén hormon szintje a legmagasabb. Az ösztron hormonból készült homeopátiás szer (folliculinum) alacsony potenciában (5CH) segítheti a megfelelő ösztrogén szint fenntartását akkor is, amikor ez a korral csökkenni kezd.

Férfiasság-fokozók

Férfiaknál a teljesítményfokozás jolly joker szere a tesztoszteronból (testosteronum) készült homeopátiás gyógyszer alacsony potenciája. A férfiasság fizikai problémáira (erekciós problémák) gyakran alkalmazzák a lycopodium alapanyagot.

Afrodiziákumok

Egyes ételek, gyümölcsök is támogatják a nemi vágy felszítását. Afrodiziákumnak tartják a datolyát, friss fügét, a gránátalmát, spárgát, osztrigát és a petrezselymet.

Életmódbeli változások hatása

Az egészséges libidóhoz elengedhetetlen a testi egészség. A túlevés, sok alkohol, sok cukor, kevés mozgás, nem megfelelő alvás, rossz légzés kihat az egész szervezetre. A magas stresszhormonszint, inzulinrezisztencia, dehidratáltság, túlsúly és pajzsmirigy rendellenességek gyorsan és alattomosan rontják az életminőséget. A jó hír, hogy pár életmódbeli változtatással viszonylag hamar tapasztaljuk majd a kedvező változásokat:

·      Az átlagos magyar vízfogyasztást tudatosan emeljük napi 2-3 literre.

·      Étkezzünk színesen! Minél több antioxidáns zöldség kerül a tányérunkra, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy tápanyagokban gazdag az ételünk.

·      Akinek túlsúlya van, próbáljon racionális fogyókúrába kezdeni. Már az első pár leadott kiló javít az inzulinrezisztencián és a megtépázott önképünknek is jót tesz.

·      A szabadban végzett mozgásformák, pl. tempós séta minden korosztály számára hasznos.

·      A pajzsmirigy megfelelő működését jód és szelén tartalmú táplálékkiegészítőkkel tudjuk támogatni.

·      Az alkohol kis mennyiségben önfeledtté tesz, így egy pohár pezsgő hozzájárulhat egy romantikus este sikeréhez. Ugyanakkor a rendszeres és nagy mennyiségű alkoholfogyasztás „vágyölő” és bizonyítottan csökkenti a libidót mindkét nemnél.

forrás: Patika Magazin