Információk, érdekességek

Anya, nem akarok lefeküdni!" - 2.rész

2007. augusztus 31.

Nem alszik el a gyermek a lefektetést követõ félórában? Akkor semmi kétség, nincs szüksége alvásra, tehát nem kell tovább ágyban tartani, erõltetni a fekvést.

 

Zsörtölõdõ, mindenen bosszankodó, izgõ-mozgó, mire eljön a vacsora ideje? Ez annak a jele, hogy a csemete elfáradt a nap végére, ezért le kell fektetni ebéd után, még ha rendkívüli módon tiltakozik is a szieszta ellen.


Anya, nem akarok lefeküdni! - 1.rész

2007. augusztus 30.

Amikor a kisgyermek nem akar aludni délutánonként, a szülõk rendszerint felteszik maguknak a kérdést: vajon eljött-e már az ideje, hogy elálljanak az ebéd utáni pihenés erõltetésétõl?

 

Nem árt tudni, hogy minél tovább sikerül rávenni a gyermeket a sziesztára, hasznossága annál inkább megmutatkozik: a kicsi kiegyensúlyozottá válik a nap folyamán, estére nem lesz izgága, sírós, nyûgös - azaz nem fárad el annyira, hogy holtfáradtan ájuljon be az ágyba.


Az apaság meglepõ érzései 2. rész

2007. augusztus 20.

Nem sokkal a kisbaba megszületése után minden újdonsült apába belehasít a gondolat: mennyi új felelõsséggel, kötelezettséggel és vele szemben támasztott igénnyel kell ezentúl megbirkóznia - csak, mert világra jött egy rúgkapáló, gyakran síró kis lény... aki azért annyira édes!

Az apaság meglepõ érzései 1. rész

2007. augusztus 19.

Igen Uram: amikor az élet örökre megváltozik... Nem sokkal a kisbaba megszületése után minden újdonsült apába belehasít a gondolat: mennyi új felelõsséggel, kötelezettséggel és vele szemben támasztott igénnyel kell ezentúl megbirkóznia - csak, mert világra jött egy rúgkapáló, gyakran síró kis lény... aki azért annyira édes!


E felismerés egyeseknek meglehetõsen korán jön, azaz még mielõtt hazaérkezne a kisbaba a kórházból, mások viszont csak néhány nap múlva döbbennek rá a valóságra. Elõbb vagy utóbb azonban valamennyiüknek el kell fogadniuk, hogy az életük örökre megváltozott. Arról több forrásból lehet ismereteket szerezni, hogy milyen változások történnek a kismama életében, testében-lelkében az újszülött megérkezését követõen. Arról azonban kevesebbet hallani, mit jelent ez az új helyzet az újdonsült apák számára. Számos új, korábban ismeretlen érzéssel kell megküzdeniük. Melyek lehetnek ezek?


Fiú vagy lány lesz? Nem mindenki akarja tudni!

2007. július 29.

A legújabb Gallup felmérés szerint az amerikai felnõttek véleménye megoszlik arról, hogy tudni szeretnék-e a születendõ gyermek nemét.

 

1000 megkérdezett közül 51% mondta azt, hogy megvárná, még a baba megszületik, 47% szülés elõtt szeretné tudni, 2% pedig nem nyilvánított véleményt a kérdésrõl.

 

Azok közül azonban akiknek már volt gyermekük, 58% mondta azt, hogy születése elõtt szeretné tudni a baba nemét, és a fiatal, 18-34 év közöttiek kétharmada vélekedett ugyanígy. Mások inkább várnának a szülésig. A katolikusok 63%-a és a legalább havonta vallási életet élõk 56%-a nem sietné el a kérdés megválaszolását.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...266267268...278