Információk, érdekességek

Tél végével, tavasz kezdetével? - életmód tippek a fáradtság ellen

2012. március 10.

életmódFáradtság, nyugtalanság, aluszékonyság, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, társaságkerülés, dekoncentráció, libidó csökkenése, általános rossz közérzet – mind a tél végi időszak jellemző panaszai.


Asztrotippek a tavaszi fáradtság ellen

2012. február 25.

Mit tehetnek a csillagjegyek a tavaszi fáradtság ellen? Nyilasok számára a gumós zöldségek, és a kalandos természetjáró túrák, Bikák számára művészi élményt nyújtó táncos mozgások és a teljes kiőrlésű gabonák, gyümölcsök nyújtanak segítséget.


Kerüld el a betegségeket - aludj jól!

2012. február 19.

Az álmatlanság számos probléma forrása, a másnapi fáradtságnál sokkal rosszabb következményei is lehetnek. Amerikai kutatók tanulmánya szerint a gyakori felébredéssel jellemezhető álmatlanság Alzheimer-kórhoz is vezethet. Mindez elkerülhető néhány óvintézkedéssel - 8 tipp a jó minőségű alváshoz.


Szüntesse meg a horkolást 5 lépésben!

2012. február 05.

A horkolásra rendszerint a zajos éjszakáktól szenvedő hálótárs hívja fel a figyelmet. Olvassa el, hogyan szüntethetők meg a panaszok, mindössze 5 lépésben.


Túl keveset alszunk - Növekszik a mentális betegek aránya

2012. január 16.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) prognózisa szerint a következő évtizedben a depresszió, a különféle szenvedélybetegségek még több ember életét keserítik meg, a betegségek gyakoriságát és a munkaképtelenséget tekintve az élre tör.

Már napjainkban is az unió tagországaiban a lakosság hozzávetően negyede küszködik mentális panaszokkal. Ez az arány a magyar népességre is igaz. Vagyis minden negyedik felnőtt és gyerek valamilyen fokon pszichológiai ellátásra szorulna - hangsúlyozta Németh Attila professzor, az Országos Pszichiátriai Központ szakmai igazgatója.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...949596...110