Információk, érdekességek

TAI-CHI: tesz, lélek és szellem energiaáramlása

2007. november 03.

A tai-chi relaxációs rendszer, meditációs mozgás és arcmûvészet. Európában viszonylag újnak számít, Kínában azonban évszázadok óta mûvelik.


Feltehetõen egy taoista remete dolgozta ki a XII. században, aki a taoista meditáció elveit vitte be a mozdulatokba, de Konfuciusznak is tulajdonítják.


Párkapcsolati kommunikáció - 2. rész

2007. október 30.

Párkapcsolati kommunikáció - 2. részNe fedjük fel könnyen titkainkat! 

Mindenkinek megvannak a kisebb-nagyobb titkai, olyan történéseken alapuló, rejtett gondolatai, melyeket meg kíván õrizni magának. Manapság inkább az a tendencia, hogy sokan szeretik felfedni azokat, nem csak a párkapcsolatban - példa erre egy-egy televíziós valóság-show vagy az internetes napló. De vajon milyen titkot lehet elárulni kockázat nélkül a párunknak, és melyeket tanácsos inkább magunkban tartani?


Párkapcsolati kommunikáció - 1.rész

2007. október 30.

Párkapcsolati kommunikáció - 1.részBeszélgetni a velünk történtekrõl, érzelmeinkrõl, gondjainkról, felfedni titkainkat... a kommunikáció fontos szerepet tölt be a párkapcsolatban. 


Ugyanakkor veszélyes lehet mindent elmondani a társunknak - a hallgatásnak is megvannak a maga elõnyei. De mit adjunk tudtára a másiknak, és mit ne? Hogyan találjuk meg a helyes arányokat? Ilyen és ehhez hasonló kérdések megoldásában igyekszünk az alábbiakban segíteni.


A szex sport?

2007. október 25.

Bizonyított tény, hogy a szex nem csak a legkellemesebb, de az egyik leginkább egészséges "sport" is.

 

Kiválóan égeti a kalóriákat, jótékonyan hat hangulatunkra, oldja a stresszt, sõt segíthet egyes rákos megbetegedések megelõzésében is. Mégis férfiak százezrei mondanak le az egészség megelõzésének errõl a lehetõségérõl azáltal, hogy akár másfél-két évig sem kérnek orvosi segítséget merevedési zavaruk megoldására.


Itt az õsz és a depresszió szezonja

2007. október 09.

Minden év októberében, ezúttal október 8-án kerül megrendezésre a Lelki Egészség Világnapja. Az õszi idõpont nem véletlen, hiszen az õsz a depresszió felbukkanásának évszaka: a hõmérséklet és a napos órák számának csökkenésével egyenes arányban nõ a depresszió elõfordulása. Napjainkban egyre többet tudunk a depresszióról, mégis akad e betegségnek olyan vonatkozása, amelyrõl kevés szó esik. Az elmúlt években fokozatosan fordult a szakemberek érdeklõdése a depresszióhoz társuló fájdalmak felé, és mára kiderült, hogy korántsem lényegtelen és egyáltalán nem ritka problémáról van szó.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...192193194...220