Információk, érdekességek

Régóta egyedül vagy? Így törj ki a szingliségből!

2019. február 02.

Régóta tengeted már az életed egyedül? Van ilyen. És zavar? Mert ha nem, akkor végül is minden rendben. Kérdés persze, hogy mennyire vagy önmagadhoz őszinte. Mert ugye az is benne van a pakliban, hogy kicsit ciki szinglinek lenni.  

Ezért az egyedülállók gyakran hangoztatják: nincs pasim, de nem is bánom, csak a baj van velük! Jól elvagyok én egyedül is. Így legalább nem kell miattuk idegeskednem.


A magány, az egyedüllét és az önállóság természetesen pozitív hatással is lehet az életünkre. Amikor egyedül vagyunk, akkor végre pontosan úgy viselkedhetünk, ahogy jól esik, és nem kell tekintettel lennünk valaki más igényeire, elvárásaira. Az alkotáshoz, elmélyüléshez szintén az egyedüllét a legalkalmasabb. Ha egyedül élünk, akkor nincs más választásunk, mint hogy minden problémánkat saját magunk oldjuk meg - így talpraesettek leszünk, akik nem ijednek meg néhány akadálytól. Ez jó.

De mi van, ha csak úgy mondom, hogy jól elvagyok én egyedül is, és kifelé mosolygok, befelé azonban zokogok, és szenvedek, mert rettenetesen vágyok már egy kapcsolatra, valakire, akivel közös programjaim vannak, akivel együtt élhetek, akivel megoszthatom a gondolataimat, nem beszélve arról, hogy milyen piszkosul hiányzik már egy ölelés, egy csók, és egy színes, széles vásznú, egész estét betöltő szexuális élmény?

Ha te is ebben a helyzetben vagy, akkor ideje kezdeni valamit magaddal. Ha valóban szingli vagy, akkor örülj, ez a könnyebbik eset. Ha nem vagy igazi szingli, hanem nagyon is párkapcsolatban élsz, de ez a kapcsolat szűkölködik a romantikában, vagy teljes mértékben kiüresedett, csupán a megszokások tartanak benneteket össze, vagy a gyerekek - ebben az esetben nehezebb dolgod van. Először ki kell lépni a régi, kiégett kapcsolatból, ami nem mindig könnyű , de nem is lehetetlen. Mivel ez egy külön fejezet, foglalkozzunk most az igazi szinglikkel, akiknek semmilyen párkapcsolatuk nincsen már hosszú ideje.

Az első és legfontosabb feladatod ebben az esetben az, hogy hagyj fel a nyavalygással és az önsajnálattal. Ne hangoztasd úton-útfélen, hogy nincs szerencséd a pasikkal, ilyen a te formád, és hasonlók, mert ezek igazán súlyos ítélekké válhatnak a fejed fölött! Amiben hiszel, az vagy igaz, vagy igaz lesz. Manapság az emberek egyre többször megerősítik a negatív helyzetüket szóban, megmagyarázzák, törvényszerűvé teszik, ez pedig a legjobb, de úgy is mondhatnánk a legtragikusabb módja a saját, súlyosan önkorlátozó hiedelmeink megerősítésének.

Ne is gondolj olyan hülyeségre, hogy te senkinek sem kellesz, mert nem vagy elég csinos vagy szép, hiszen nem mindenki a bombázókra bukik. Sokkal nagyobb baj, ha negatívan gondolkozol, pesszimista vagy. Ezt elég kevesen tudják elviselni. Nyilvánvaló, ha fel akarsz szedni valakit, akkor saját magaddal kell a legtöbbet foglalkoznod. Készülj fel rá lelkileg, hogy befogadd a szerelmet. Gondolkozz pozitívan, légy vidám, kedves és nyitott. Ez a hozzáállás ugyan nem garantálja, hogy belédszeressenek, de közelebb visz hozzá. Igazából semmi sem garantálja a sikert, de minél több esélyt adsz magadnak, annál hamarabb be fog következni.

Nem elég az sem, ha lelkiekben felkészülsz egy új kapcsolatra. A testeddel is foglalkoznod kell, mert valljuk be őszintén, egy párkapcsolatnál döntő tényező, hogy hogy nézel ki. Ha 30 kiló felesleg van rajtad, átható fokhagyma- és izzadságszagba burkolózol, a bajszodat egy meglett férfi is megirigyelhetné, lelapul a hajad és lehetetlen göncökben flangászol fel-alá, akkor feleslegesen tárod szélesre a szívedet, inkább az ablakot nyisd ki, engedj be egy kis friss levegőt, aztán sürgősen kezd el magad rendbe kapni. Vannak egyszerűen megoldható dolgok, mert elmehetsz egy fodrászhoz, kozmetikushoz, vehetsz új ruhákat, megmoshatod a fogadat, és hasonlók. A hatás azonnal érezhető. Vannak azonban olyan változások, amelyeket csak kitartó “munkával” érhetsz el. Már 3 napja fogyózol, és semmi eredmény? Ne beszélj, ki hallott már ilyet? Tudod, bizonyos eredményeket csak hónapok vagy évek alatt érhetsz el. A változások a legtöbbször már néhány hét alatt is jelentkeznek - de itt ne hagyd abba! Légy kitartó és elszánt.

És ez még mindig nem elég. A nagy számok törvénye miatt ugyanis akkor lesz jó esélyed egy normális kapcsolatra, ha növeled a lehetőségeid számát. Az NLP is megmondja: minél több választási lehetőséged van, annál jobb neked. Ha a munkahelyeden van 2 esélyes pasas, és a házban is lakik egy a földszinten, de egyszerűen nem figyelnek fel rád, akkor nincs mese, nyitni kell a világ felé. Járj minél többet emberek közé, ragadd meg a lehetőségeket, ismerkedj meg új és izgalmas emberekkel. Ehhez további korlátozó hiedelmeket kell felszámolnod, és haladéktalanul ki kell lépned a kényelmi zónádból. A bátorság, a kezdeményező-készség, a nyitottság és őszinteség a legjobb erőforrások. Bizonyos értelemben még rizikót is kell vállanod. Elmegyek egy buliba, és lehet, hogy nem fogom magam jól érezni. Nem baj, azért csak menj el, próbáld ki, mégis milyen. Gyűjtsd a tapasztalatokat!

Az is fontos, ha már adódik egy lehetőség - persze csak ha neked is tetszik - akkor ne szalaszd el, ragadd meg. Az “úgy érzem, most nem állok készen egy komolyabb kapcsolatra” szöveg hihetetlenül kiakasztó tud lenni, de a ló másik oldalára is áteshetsz (ugye te is sok-sok gyereket akarsz, mikor költözünk össze?) És ne várd meg, amíg a sült galamb a szádba repül! A pasiknak elvileg kezdeményezni kellene, mert ugye úgy illik, de ezt ne vedd készpénznek. Ha egy nő kezdeményez, az még nem jelenti azt, hogy nagyon rámenős. Különben is, egy kis rámenősség kifejezetten hasznos egy krónikus szinglinek.

Még valami: nem mindegy, hova teszed a mércét. Nem kell az első jöttmentnek a nyakába ugrani, de ha túlságosan válogatsz, talán sosem találod meg azt, akit keresel. A külső adja magát, úgysem bújsz hozzá valakihez, akit kifejezetten randának tartasz. A belső értékek felismerése azonban sokkal fontosabb. Ha valaki kedves, gyengéd és megbízható, akkor megéri adni egy esélyt a kapcsolatnak.

Talán már régóta kuksolsz egyedül, bebábozódva. Ideje kibontani a szárnyaidat, és kiröppenni a nagyvilágba. Elég jó a felhozatal, hidd el nekem - csupán észre kell venni!

forrás: Harmonet