Információk, érdekességek

Pár ötlet, hogy feldobd a hideg napokat

2018. december 30.

Van számtalan étel, amiről tudjuk, hogy ajánlatos volna fogyasztani, mert egészséges, csak azt nem tudjuk pontosan, mire használatosak. Dr. Semjéni Mariann, kutató gyógyszerész, a BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAM hiteles képviselője egy csokorba gyűjtötte ezeket. Én pedig más trükköket, amik jól jönnek télvíz idején. Neked.

1. Egészségedre jótékony hatású ételek és italok

Zöld tea 
A zöld tea jótékony hatásait nem is kell bemutatni. Magas polifenol és antioxidáns tartalmával erősíti az emberi szervezetet, és lassítja az öregedési folyamatot. Iható akár napi 3x is. Főétkezések után bizonyítottan segíti a diétát!

Fokhagyma 
A fokhagyma kitűnő választás ételeink ízesítésére. Ugyanakkor kén alapú összetevőket tartalmaz, amelyek javítják a vérkeringést. Kalcium, vas, magnézium, B és C és egyéb vitaminjainak köszönhetően az érrendszer védelmében, a szervezet energetizálásában is fontos szerepe van. Ráadásul az egyik legjobb vírusölő növényünk, ami fontos a megfázások idején. Nem kell több, mint egyetlen gerezd a napi salátába, sült zöldségbe, vagy a hús mellé. 

Makréla
A makréla egyike azon halaknak, amelynek rendkívül magas (1,8 g/100 g) az omega-3 tartalma, amely stimulálja az agyi funkciókat. (Kismamáknak, szoptatós anyukáknak figyelmébe ajánlom a nagyobb dózisú omega 3 zsírsavat, ami segíti a babák intrauterin és szoptatás alatti agyfejlődést!) Idővel elkezdi védeni az agyat a demencia folyamatától is. Sőt a makréla kiváló jód, vas és B-vitamin forrás. 
Fogyasztása heti kétszer ajánlott!

Panax ginseng
A panax ginzeng igazi különlegesség. Jó tulajdonságai közé tartozik a memóriajavítás, az azonnali élénkítés, és az is, hogy afrodiziákum hatása van. és mindemellett nyugtatja a szervezetet. Már látom, hogy mennyien tervezik a beszerzését egy drogériában!

Gingko Biloba
A szellemi fáradtság ellenszere, sok memóriajavító készítmény alapanyaga, nem véletlenül. Csodákra képes!

Gyömbér
Ki ne tudná, hogy a gyömbértea milyen hatékony megfázás esetén? De a citromos vízbe reszelt gyömbér méregtelenítő hatással is bír!
A gyömbértea melegíti a szervezetet, növeli az energiaszintet. Próbáld ki reggelente!

Méhpempő
A méhpempő előnye, hogy rengeteg vitamin (főleg B), fehérje van benne, amelyek a szervezetre antidepresszánsként is hatnak. Így nem csak a fáradtságot csökkenti, de a kedélyállapotot is javítja. Mivel az állóképességet is képes növelni, téli edzések mellé javasoljuk.” /Dr. Semjéni Mariann/


2. Masszírozás

Januárban a legtöbb munkahelyen nagy a hajtás. Ettől az izmok folyamatos görcsbe rándulnak, nem ritka a becsípődés. 

„A legjobb döntés minél előbb megmozgatni az izmokat, amik így fellazulnak. A több hete, hónapja letapadt izmokat nem 1-2 nap helyre hozni, de mindenképpen megéri a türelmet! Megfelelő erősségű masszázzsal, alkalomról alkalomra érezhető a változás, a görcsös izomcsomók szépen lassan ellazulnak, a terület vérellátása nő, az izmok rugalmassága fokozódik, így könnyebben tudják tartani izmaink a gerincoszlopunkat. A mozgás szintén csak használhat a fájdalmas, letapadt izmokon. Minél többet mozgatjuk annál könnyebben fog feloldódni a fájdalmas izomcsomó. Természetesen nem túlterhelve. Sokszor megyek én is úgy edzeni, hogy fáj a hátam, de az edzés végére sokat javul a helyzet. Semmiképpen ne hagyjuk „eltunyulni” az izmainkat. Az izomerősítés ugyanolyan fontos, mint az izomlazítás. Az erős izmok sokkal könnyebben tartják a gerincoszlopunkat. 
Ha valódi változást akarunk elérni, akkor a rendszerességre, és a megfelelő gyógymasszőr, edző kiválasztására kell mindenképpen odafigyelnünk.
Tehát masszírozásra, és mozgásra fel!”

3. Edzés

Ha nemet mondasz az edzésre, és ráérsz majd jövő hónaptól, magadnak mondasz nemet, hiszen egy hónap alatt visszacsúszol szinte a nullára.
Ha mész edzeni, saját magadat fejleszted. Igen, nem pusztán csúcsformát érsz el, kis lépésekkel, hanem kitartásra és célorientáltságra tanítod magadat.
Mindezt úgy, hogy levezeted a napi pörgést- tehát ha megfordult a fejedben 1 hónap lazsálás, döntsd el: fejlődni szeretnél, vagy visszacsúszni?

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

forrás: Harmonet