Információk, érdekességek

A szerencsehozó cseresznyeszilva rejtélye

2018. augusztus 11.

Ki ne ismerné akár még gyerekkorából azokat a középmagas-magas termetű fácskákat, melyeken több száz és száz apró sárga vagy rózsaszínes-lilás bogyó terem? Van, aki potyószilvának ismeri, van, aki kisringlónak hívja, az eredeti Bach-virágterápiában pedig ez a Higgadtság Virága. Nagymamáink még ismerték a hozzá társított házi praktikákat, miszerint távol tartotta a rontást, a szemmel verést, a rosszindulatú pletykát és a negatív energiákat a háztól és a házban lakó emberektől is. Éppen ezért vidéken, vagy a házak előtt vagy mögött mindig áll egy-egy szerencsehozó cseresznyeszilva fa!  

Nem is gondolnánk, hogy a virágzási időszakában a Cseresznyeszilva virágaiból készített esszencia mennyi érzelmi-lelki eredetű problémánkat lenne képes orvosolni és megszüntetni!
Ne menjünk el mellette!
 
Edward Bach angol orvos, kutató és spirituális lélekgyógyász nevéhez fűződik a virágok erejét felhasználó, egyszerű alapokra épülő, ám annál csodálatosabb és humánusabb testi-lelki-érzelmi gyógymód, a Bach-virágterápia.
 
Elsődlegesen a cseresznyeszilva hófehér vagy halvány rózsaszínes szirmai, másodlagosan a gyümölcs húsa is olyan értékes és különleges, magasabb rezgésű energiákat és információkat hordoz, amelyek – mint a Bach-virágterápia összes növénye – az érzelmi területekre és közvetlenül a lelki szintre hatnak. Különösen azon állapotokban hatásos, amikor az embert egyfajta pszichés túlfeszítettség jellemzi, belül forrong, mint egy kitörésre váró vulkán, és akár attól is tart az illető, hogy nem tudja kontroll alatt tartani a belső, régóta felhalmozódott és érlelődött érzéseit és olyat cselekszik, amit nemcsak, hogy később megbán, hanem abból akár még komoly baja is származik.
Továbbá: félelem a józan ész elvesztésétől, attól, hogy másban vagy akár magában kárt tesz, félelem az önuralom feladásától és meg nem tartásától.   
Ebben a nehéz érzelmi állapotban az ember nem szívesen beszél másoknak a gondjairól, a belső vívódásairól, az elkeseredettségéről, a tehetetlenségéről és a sokszor alaptalan és irracionális jellegű vissza-vissza térő félelmeiről.
A cseresznyeszilva (Cherry Plum) – az elsősegély komplex készítménynek, a Rescue-nak is az egyik fontos alkotóeleme.
 
Íme, néhány ismérv Bach doktor szerint, hogy mikor és kinek lehet jótékony hatású ez az esszencia:
 
•  Ha a probléma gyökere az, hogy az ember nem képes megélni az érzelmeit és az érzelmekből fakadó indulatokat, értetlenségeket elfojtja magában.
•  Amikor várható, hogy a növekvő belső nyomás robbanásszerűen ki fog törni, csak nem a megfelelő helyen és időben.
•  Amikor az ember úgy véli, hogy nagyfokú kontrollra és önmegfigyelésre van szüksége, mert ha utat enged a felgyülemlett, elfojtott (negatív) érzéseinek, akkor olyan dolgokat is megtenne, amit normális körülmények között sohasem.
•  Aki a kis sérelmeket folyton gyűjtögeti, és csak később, egy látszólag apró sérelem hatására robban ki.
•  Erőltetett nyugalom, félelem az önuralom elvesztésétől.
•  Feszültség, merevség, görcsösség, a mély elkeseredettség érzése. 
•  Dühkitörések, kétségbeesés, pattanásig feszülő idegek.
•  Félelem a teljes összeomlástól, az őrülettől és attól, hogy kárt tesz valakiben, valamiben.
•  Pánik, hisztéria, túlfeszített idegrendszer.
•  Öngyilkossági gondolatok, hisztérikus – agresszív állapotok.
•  Idegesség, nyugtalanság, idegi kimerültség, remegések, rángások, rángatózások, erős görcsök bárhol a testen belül és kívül.
 
Az igazi megoldás ebben az esetben is a feszültséget és a félelmeket kiváltó ok megszüntetése, amire kiváló a Cseresznyeszilva esszencia. Továbbá, mindezt megerősítve - ezzel párhuzamosan - hosszabb ideig tartó hatás a cseresznyeszilva rendszeres evésével érhető el.
Nemcsak frissen érdemes fogyasztani, hanem a belőle készült szószok, töltelékek, lekvárok és befőttek is nagyon hatásosak az érzelmeink kiegyensúlyozott működéséhez, az egészséges külső-belső értékrendek felismeréséhez, az életünk lelki oldalának a harmonizálásához, vagyis a környezeti hatások optimális befogadásához, feldolgozásához és megéléséhez.
 
Személyes tapasztalatom a lekvár eltevéssel kapcsolatosan az, hogy mindig frissen vásárolt vagy szüretelt szilvának álljunk neki, ugyanis, ha várunk vele pár napot, nemcsak, hogy megromlanak a szemek, de elveszti a kissé pikánsan édes ízét és visszasavanyodik, és még dupla mennyiségű cukorral is élvezhetetlen lesz! Kicsit időigényes munka, de mindenképp megéri.
 
A cseresznyeszilva pozitív hatása:
• bátorság, erő, higgadtság
• józan érzelmek és gondolatok
• a belső bizonyosságból való cselekvés, minden időben
• összpontosított fegyelem és figyelem
• kezelni tudja a kihívásokat és a váratlan helyzeteket
• hatalmas szellemi erőtartalékokból táplálkozik
• elfogadja és tudatosítja érzéseit, amit már ki is tud fejezni
• sokkal több lelkierő és életenergia van jelen, mert már nem köti le ezeket a félelem
 
A sárga színű potyószilva nemcsak jókedvvel, örömmel, hittel, önbizalommal és bátorsággal tölt fel, már ahogy ránézünk is, magától a látványtól, hanem mindezeket a lelki minőségeket természetesen hozza elő belőlünk. Érdemes odafigyelni mindig a testünk jelzéseire, amikor egy-egy ételt vagy gyümölcsöt hirtelen, vagy huzamosabb ideig megkívánunk és fogyasztunk, mert akkor abban olyan vitaminok, ásványi anyagok és információk vannak, amire nekünk épp szükségünk van a továbbhaladáshoz, a fejlődéshez, a feladataink ellátásához.

Saját bőrünkön érezhetjük a változást, hiszen a félelmek többsége a személyiségünkből ered, melynek testi szintű székhelye és otthona elsődlegesen a napfonat csakra.

forrás: Harmonet