Információk, érdekességek

Miért ismétlődnek a problémáid?

2016. augusztus 30.

Veled is előfordult már, hogy az élet újra ugyanazokat a helyzeteket és gondokat hozta eléd? Mi lehet az oka, hogy bizonyos tapasztalatok nagyon sokszor ismétlődnek az életben?

Bizonyára Te is átéltél már olyan helyzeteket és szituációkat az életedben, melyek időről időre nagyon hasonló érzelmi állapotokat hoznak létre Benned. A forma, vagyis a körülmények talán változtak, de maga az érzet, amit átéltél, ugyanaz volt. Úgy is fogalmazhatunk, újra és újra ugyanabba a "folyóba" léptél. Lehet ez párkapcsolati konfliktus, anyagi nehézség, munkahelyi probléma, vagy akár mentális és fizikai betegség. Mi lehet az oka, hogy nagyon sokszor ismétlődnek bizonyos tapasztalatok valakinek az életében? Ebben az írásban ennek pszichológiai gyökereit vizsgáljuk meg, és választ keresünk a kérdésre: Hogyan találjuk meg a kivezető utat a "körforgásból"? Hiedelmeink, elvárásaink és tapasztalataink a Keddi KvantumTükörben.

A legfontosabb kérdés, amit mindenekelőtt fel kell tenned magadnak és meg kell vizsgálnod az életedben a következő:

Vajon a világképem és hiedelmeim alakítják ki a tapasztalataimat, vagy a tapasztalataim alakítják ki a hiedelmeimet és a világképemet?

 


Szavazások

Mit gondol fontosnak, ha betér hozzánk a patikába?

Aktív: 2016. augusztus 28. - 2016. október 31.

Szakmai felkészültség, Gondoskodás-érdeklődés, Kiszolgálás minősége, Patika plusz szolgáltatásai, Kínálat széleskörűsége
Gondoskodás-érdeklődés, Kiszolgálás minősége, Patika plusz szolgáltatásai, Kínálat széleskörűsége, Szakmai felkészültség
Kiszolgálás minősége, Patika plusz szolgáltatásai, Kínálat széleskörűsége, Szakmai felkészültség, Gondoskodás-érdeklődés
Patika plusz szolgáltatásai, Kínálat széleskörűsége, Szakmai felkészültség, Gondoskodás-érdeklődés, Kiszolgálás minősége
Kínálat széleskörűsége, Szakmai felkészültség, Gondoskodás-érdeklődés, Kiszolgálás minősége, Patika plusz szolgáltatásai


szavazatok száma: 12
Szavazni 1 órán belül egy gépről csak egy alkalommal lehet.

Szavazok Lezárt szavazások

A te gyereked mennyit van a szabadban?

2016. augusztus 29.

Egy friss kutatás szerint a mai gyerekek fele annyi időt töltenek a szabadban, mint szüleik saját gyerekkorukban. A tendencia ijesztő.

Hétszer több idő a TV előtt

Az ezernél is több családra kiterjedő brit vizsgálat ijesztő képet festett a mai gyerekek és a külvilág kapcsolatáról. A felmérés szerint a gyerek hetente öt és fél órát töltenek csak a szabadban, miközben szüleik saját gyerekkorukban ennek legalább kétszeresét töltötték kint játszva.

Az adat azért is sokkoló, mert más kutatások szerint a gyerekek naponta átlagosan már több mint 5 órát töltenek a képernyők előtt, legyen szó számítógépről vagy televízióról.

A szabadban töltött idő csökkenése azért is érdekes, mert a szülők 96%-a tartja fontosnak a gyermekek fejlődése szempontjából a szabadban és a természetben töltött időt. Sőt a megkérdezettek többsége szerint a szabadban töltött idő, fontosabb, mint a technológiai képességek elsajátítása.


Mozgás szárazon és vízben

2016. augusztus 29.

Az a legfontosabb, hogy olyan mozgásformát válasszunk a kicsiknek, amelyet örömmel végeznek – mondja dr. Darabosné Tim Irma, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának mestertanára.

Bébik

Csecsemőkorban az a legfontosabb, hogy a szülők naponta többször lehetővé tegyék a baba számára, hogy hason fekve emelgethesse a fejét. Ezt követően a kúszás és a mászás jelentősége nő meg, ami erősíti azokat a felületes és mély hátizmokat, amelyek a törzs egyenes tartását meghatározzák. Pedagógiai kutatások szerint a diszlexiás és a diszgráfiás gyermekeknél ez a mozgásfejlődési szakasz kimaradt, a négykézláb helyzetben végzett ügyességi és gyorsasági feladatok mindezek megelőzésében és korrigálásában is segíthetnek.

Kicsik

A 2-3 éveseknek a játékos mozgás a leghasznosabb, majd kisiskoláskortól érdemes bevezetni a gyerekeket az analitikus mozgásformákba. A megfelelő izomzat, mozgáskoordináció és testtartás megalapozásában segít a mozgás ábécéjének elsajátítása, erre pedig az analitikus testképzés a legalkalmasabb – hangsúlyozza a gyógytornász. Ezek a gyakorlatok nemcsak a testet, hanem az elmét is megdolgoztatják, ezért került bele korábban a gimnasztika is az óvodai és iskolai testnevelésbe.